lunes, 26 de diciembre de 2011

EL MÉS BUSCAT AL 2011

Hem llegit un article de la vanguardia, on explicava el més buscat al 2011 a les xarxes d'internet, a Google. Deia diverses coses en diferents àmbits: esports, noticies, desastres naturals... 



A nivell internacional cal destacar:
  • Paraules: FacebookTuentiYouTube y Hotmail
  • Noticies: Ortega Cano ,Libia, Nueva Rumasa iJapó.
  • Cantants: Pablo AlboranAmy Winehouse i Jennifer López.
A nivell nacional, a Espanya es molt semblant  al nivell internacional, tot i que hia coses que cal destacar:


Ipod,Cámares Digitals,Televisors,Videoconsoles,Recetas Dukan,Final Champions 
2011,Pichichi liga BBVA,Eric Abidal....


A continuació us deixo amb un video que serveis de resum del més buscat a Google durant l'any 2011.






miércoles, 7 de diciembre de 2011

Exercicis d'internet

1.QUÈ ÉS INTERNET?





Internet és una xarxa pública i global de computadors interconnectats mitjançant el protocol d'Internet (Internet Protocol) i que transmeten les dades mitjançant commutació de paquets. Internet és la unió de milions de subxarxes domèstiques, acadèmiques, comercials i governamentals; és per això que a vegades se l'anomena «la xarxa de xarxes». D'aquesta manera, Internet serveix d'enllaç entre xarxes més petites i permet ampliar la seva cobertura al fer part d'una "xarxa global". Aquesta xarxa global té la característica que utilitza un llenguatge comú que garanteix la intercomunicació dels diferents participants.





2. ORÍGENS:


Internet, com la resta de coses, va tenir un orígen. L'objectiu principal d'aquest sistema era, en el cas del temut atac soviètic, poder mantenir les comunicacions i, sobretot, que l'estructura de defensa no trontollés si l'enemic aconseguia destruir algun dels punts de la xarxa de defensa. En aquest darrer element és un dels aspectes que han resultat claus en el creixement i popularització de l'actual Internet i que fa que sigui indestructible.

Per desenvolupar aquest projecte l'Agència de Projectes d'Investigació ARPA va crear el 1969 la xarxa ARPANET instal•lant un ordinador a la Universitat de Califòrnia per transmetre informació als centres de computació de tres altres universitats.
Durant la dècada dels 70 i principis dels 80, aquesta xarxa era d'accés restringit als investigadors. La National Science Fundation (NSF), va establir el 1985 cinc centres per a superordinadors configurant la xarxa principal. El 1991 una llei del Congrés dels Estats Units va aprovar la creació de la Xarxa Nacional per a la Investigació i Educació (NREN), i va estendre els serveis a tots els nivells de l'ensenyament.
El mateix any també es va permetre l'accés a Internet al sector privat a través de connexions alternatives a la xarxa que era subvencionada per diner públic. Les empreses multinacionals van començar a aprofitar aquest servei que els permetia reduir costos quan es comunicaven amb les seves delegacions escampades per tot el món.
Internet ja s'havia consolidat com una xarxa internacional d'ordenadors gràcies al protocol de comunicacions anomenat TCP-IP. Aquest protocol és el que s'encarrega de crear i administrar les dades que circularan d'un ordinador a un altre. El TCP-IP ha estat l'element tècnic que ha permès el creixement exponencial d'Internet sense que s'hagi col•lapsat tota la xarxa de comunicacions. És la solució que fa que Internet funcioni fins i tot si en queda una part fora de servei. La popularització definitiva d'Internet ha arribat amb la World Wide Web (WWW). Es tracta d'una creació europea fruit del treball de Tim Berners-Lee i Robert Caillau que el 1989 treballaven conjuntament des del Centre Europeu de Física de Partícules (CERN), a Ginebra. L'objectiu dels creadors de la web era aconseguir una eina de treball que permetés crear i llegir textos a través d'una xarxa. Les paraules marcades amb hipertext porten associada una adreça d'un altre document, al mateix ordinador o en una màquina a l'altre punta del món.

A l’Estat ESpanyol alguns científics van començar a utilitzar les seves connexions a la xarxa als inicis dels anys 80. Encara no hi havia connexió a Internet, es treballava amb els protocols OSI. El Plan Nacional de Investigación y Desarrollo va posar en funcionament l'any 1988 el programa IRIS (Interconexion de Recursos Informaticos), per a crear una xarxa espanyola de suport a la recerca. Catalunya ha estat capdavantera a l'Estat espanyol en l'accés i la promoció de les xarxes. La Universitat Politècnica de Catalunya ha desenvolupat una tasca molt important de recerca i de difusió. Abans de l'arribada d'Internet i la web, Catalunya, conjuntament amb les Illes i València, va ser una de les zones on més es van desenvolupar les anomenades BBS.










3.QUÈ ES NECESSITA PER A CONNECTAR-SE?


Per connecatr-se a la xarxa és necessita: 



• Un ordinador equipat amb un sistema operatiu capaç de gestionar el protocol TCP/IP i els diversos programes que es necessiten per fer ús dels múltiples serveis. Avui dia, la major part dels sistemes operatius emprats (Windows, Linux, Macintosh, etc.) ja incorporen totes aquestes prestacions d’origen.




• Una línia telefònica o una connexió per cable.

• La subscripció a un proveïdor de serveis d’Internet. Actualment hi ha moltes empreses que ofereixen aquest servei a preus competitius i amb modalitats molt diverses. Es pot triar entre diverses velocitats, temps de connexió, etc. Si s’estableix connexió a través d’una línia RTB, hi ha molts proveïdors que ofereixen la connexió a Internet totalment gratuïta.

• Un mòdem, RTB o ADSL, o un enrutador (router). Els enrutadors són més cars que els mòdems, però permeten connectar diversos ordinadors a la línia i, si estan ben configurats, ofereixen avantatges importants en seguretat.




SERVEIS QUE OFEREIX LA XARXA:


La xarxa ofereix molts serveis; el correu electrònic (e-mail), la teranyina de documents (web), les xerrades (xat), penjar arxius i baixar-los (FTP), els taulers d'anuncis (news), la vídeo-conferència i altres serveis complementaris.

Correu - Aquest és un dels primers serveis que es van posar en marxa a Internet, i permet intercanviar missatges entre els usuaris de la xarxa. Els missatges acostumen a ser textuals, però també poden incorporar gràfics, sons, programes, documents. El seu funcionament és molt fácil.

• La seva funció és enviar, rebre i guardar els missatges fins que no els reculli el seu destinatari.

• Tots els usuaris d'Internet tenen una bústia, que és el magatzem on el servidor guarda els missatges rebuts.

• Els usuaris tenen també una adreça de correu electrònic, que és el seu identificador públic a Internet i serveix per a localitzar la seva bústia quan algú els vol enviar un missatge.


• Per enviar els missatges o recollir-los de la bústia cal fer servir un programa "client" de correu.

Xat -El servei IRC (Internet Relay Chat: "Transmissió de converses per Internet"), és semblant a la "banda ciutadana" dels radioafeccionats: mitjançant un programa client es connecta a un servidor. Les intervencions normalment encara es fan per escrit, però cada vegada hi ha més programes que permeten la transmissió oral. Les intervencions es transmeten en temps real. També hi ha servidors que organitzen tertúlies sobre un tema específic amb la presència de convidats (escriptors, artistes, polítics, científics...). Actualment molts dels "portals" o pàgines d'entrada a Internet, disposen del servei de xat.

FTP: és un programari estandaritzat per enviar fitxers entre ordinadors amb qualsevol sistema operatiu. Forma part de la capa d'aplicació del model TCP/IP. Existeixen molts servidors FTP arreu d'Internet, als quals es pot accedir de manera anònima, utilitzant l'usuari anonymous, i la contrasenya buida.

Videoconferencia: La videoconferència és la comunicació de video i al mateix temps so. Es fa en temps directe.


ESTRUCTURA DE LA WEB: 


El primer pas consisteix a traduir la part nom del servidor de la URL en una adreça IP utilitzant la base de dades distribuïda d'Internet coneguda com a DNS. Aquesta adreça IP és necessària per contactar amb el lloc web i poder enviar paquets de dades.
El següent pas és enviar una petició HTTP al servidor web sol · licitant el recurs. En el cas d'una pàgina web típica, primer se sol · licita el text HTML i després és immediatament analitzat pel navegador, el qual, després, fa peticions addicionals per als gràfics i altres fitxers que formin part de la pàgina.En rebre els fitxers sol · licitats des del servidor web, el navegador renderitza la pàgina tal i com es descriu en el codi HTML, el CSS i altres llenguatges web. Al final s'incorporen les imatges i altres recursos per a produir la pàgina que veu l'usuari a la pantalla.


ELEMENTS QUE COMPONEN LA URL:

1.La URL és una cadena de caràcters que informa al navegador de:
  • La màquina on és el recurs a què fa referència.
  • El protocol que s'ha d'utilitzar per obtenir aquest recurs.
  • La manera com el servidor web trobarà quin és el recurs. 
    Així doncs la URL esta formada pels següents elements:Scheme, host, port, path, query i fragment




PROGRAMES DE NAVEGACIÓ:

Els programes de navegació són una aplicació que permet a l'usuari recuperar i reproduir documents d'hipertextgeneralment escrits en HTML, des de servidors web situats a qualsevol lloc del món.Els programes de navegació són: 

KHTML:Safari
Chromium
Google Chrome

Internet Explorer:
Avant Browser
Maxthon
G-Browser
Slim Browser
AOL Explorer







Mozilla: El més utilitzat i conegut més el Mozilla Firefox. També hi ha d’altres com Flock, Iceweasel,  Netscape Navigator (a partir de la versió 6), Netstep Navigator, GNU IceCat, i Beonex, però no són tant utilitzat ni tan coneguts.

- LA BARRA DE NAVEGACIÓ:


La barra de navegació és una eina que després de ser instal · lada se situa a la part superior del seu navegador d'Internet.

Funcions principals de la barra de navegació:
La barra de navegació canvia d’aspecte segons en quina part del projecte es trobi actualment el navegador. Els botons es desactiven si no són necessaris, o fins i tot s’oculten. 










-PRÀCTICA DE NAVEGACIÓ PER DIFERENTS WEBS:


Aquesta web l’utilitzo sovint, per mirar els resultats de les competicions que faig i també per mirar els resultats obtinguts. També l’utilitzo per mirar les fotografies de les competicions, els sopars del club, el dia de reis...



Aquesta web l’utilitzo per mirar si he aconseguit entrar als campionats de Catalunya, i per veure la posició prèvia que hi vaig abans de nedar. En aquesta pàgina em fico molt sovint.


Aquesta pàgina està molt bé, i està relacionada amb la natació. És una pàgina de natació espanyola, es a dir que tothom pot accedir-hi per veure els resultats a nivell espanyol. També hi ha noticies, totes relacionades amb el  món de la natació.


És un web, en la qual em fico de tant en tant per veure els nous models de banyadors, de fastskin, de casquts de bany, d’ulleres.... Si m’agraden els banyadors doncs els compro.


En aquesta pàgina escolto música, miro vídeos.... Entro gairebé cada dia,ja que sempre escolto ni que siguin 10 minuts de música.


És una pàgina en la qual em fico sovint, ja que a l’hora de cercar informació m’agrada ficar-me aquí perquè t’ho explica molt bé.


http://www.minijuegos.com/


En aquesta pàgina, el qeu solc fer es jugar a jocs que la xaraxa ofereix d'una manera gratuïta. Actualment no l'utilitzo mai, pero abans la feia servir més, ja que els jocs ja no m'agraden tant.


http://www.claretcornella.cat/joomla17/


En aquesta pàgina em fico de tant en tantper veure les diferentes novetats que hi ha a l'escola. Fa poc em vaig ficar sovint ja que hi van penajr el lipdub i em va agradar molt, i l'he vist moltes vegades.


http://www.blogger.com/home


En aquest pàgina gairebé em fico cada dia, tant per penjar coses al bloc, com per fer els deures d'optativa d'informàtica! Es una web bastant útil.


https://mail.google.com/mail/#inbox


En aquesta web entro de tant en tant, ja que no m'agrada molt mirar els correus que tinc. Ens ho vam crear amb l'escola fa poc!

miércoles, 23 de noviembre de 2011

Sortida a Montserrat




He pet aquesta presentació de fotografies de la sortida de Montserrat  que vaig fer amb la meva escola. L'hem fet per recordar aquella excursió, que ens va agradar molt i que ens ho vam passar molt bé. Les fotos les hem penjat a un programa que es diu photosnack, que serveix per fer presentacions de fotografies. En aquest programa esculls les fotos que vols, les poses en l'ordre que vulguis i després tries la manera amb la qual vols que es vagin passant les fotos. És un programa fàcil de manejar. Després, quan ja he vist tota la presentació li he donat  a "embed" i he pegat la direcció HTML al bloc.

Desitjo que us agradi el recull de fotografies!

Adeu i fins aviat!!

domingo, 20 de noviembre de 2011

Exercicis d'informàtica




He penjat aquests exercicis que hem fet a informàtica a issuu. Issu és un programa on tu fas documents i els penjes en forma de llibre, de revista... Es entretingut, ja que finalment et queda una molt bona presentació.
Aquest programa no era la primera vegada que l'utilitzava ja l'havia fet servir anteriorment. M'agrada molt perquè hem resulta curiós. Per penjar-lo a blogger li e donat a "embed" i l'he enganxat a l'article de blogger.
Desitjo que us agradi

Adeu i fins aviat!!

sábado, 29 de octubre de 2011

SISTEMES OPERATIUS

Sistemes operatius
View more presentations from andreacnc

Aquest power point tracta sobre els sistemes operatius. En aquest explico el que és, les funcions, els tres tipus més coneguts: Mac OS X GNU/LINUX i MICROSOFT WINDOWS. De casascún d'aquests explico les coses més importants. El power point l'he fet recollint informació de diferents pàgines, m'he informat sobre les coses més importants i he seleccionat l'informació més adient. Primer de tot vaig recopliar tot el que vaig trobar, i mica en mica vaig anant resumint per així posar a cada diapositiva el tret més important. A cada diapositiva hi ha poca lletra perque no es faci pesat a l'hora d'ensenyar-ho a algú. Un cop finalitzat el power point, l'he penjat a slideshare.net, un programma que és semblant a YouTube però és més per a presentacions i documents que no pas per a videos. Penso que és una eina molt últil, perquè en comptes de guardar-te-la tu, la pots penjar i compartir amb la gent, ja que així els demés poden treure informació més concreta sobre la teva publicació.
Espero i destijo que us agradi i us hagi agradat el PowerPoint.

                       Andrea.

miércoles, 5 de octubre de 2011

PERIFÈRICS



3. Esbrina què és la UPC. Enumera els elements que la componen i descriu quines funcions fa.


La UPC és  Unitat central de procés, i s’encarrega del control de l’ordinador, processant instruccions per a això. 


Hi podem distingir:

— Unitat aritmeticològica (UAL): s’encarrega del processament de                  
dades i permet fer operacions simples, com ara suma, resta i desplaçament.

— Unitat de control (UC): s’encarrega de dur a terme el control, és a dir, 
de generar els senyals necessaris per activar els elements de l’ordinador 
en funció de les instruccions.

— Registres: memòria interna del processador que proporciona les dades 
a la unitat aritmeticològica i en la qual aquesta emmagatzema el resultat 
de les seves operacions.



4. Descobreix quins processadors s’estan instal·lant actualment en els ordinadors que es venen a les botigues d’informàtica.


Intel: Celeron, PentiumIII, Pentium4, Pentium Xeon.

AMD: K7 Athlon, Duron, Athlon XP/MP.






Processador Intel.
Processador AMD



5.  Explica quina és la funció dels perifèrics i com els classificaries.



Perifèrics d’entrada: són dispositius que permeten que l’usuari introdueixi informació a l’ordinador (les dades flueixen des del perifèric cap a 
l’ordinador). Algun exemple de perifèric d’entrada és: ratolí. 


RATOLÍ: 


MARCA: LOGITECH
Tecnologia de desplaçament: òptic
Radiofrequència: 2,4 GHz
Ports llibres necessaris: USB
Ratolí: inalàmbric
Preu: 19,95










 MARCA: HP
Tecnologia de desplaçament: làser
Conexió: WI-FI
Pes: 11g
Resolució: 1200 CPI (ajustable)
Preu: 49,99












 Perifèrics de sortida: són dispositius que usa l’ordinador per mostrar els 
resultats a l’usuari (extreure la informació); és a dir, les dades flueixen des 
de l’ordinador cap a l’exterior. Algun exemple de perifèric de sortida és: 
monitor.


MONITOR:




MARCA: Packard Bell
Tamany: 18,5''
Resolució total: 1366x768 ppp
Brillantor: 250cd/m2
Preu: 109€








MARCA: HP
Tamany: 20''
Resolució total: 1600
Brillantor: 250cd/m2
Senyal d'entrada analògica: VGA
Senyal d'entrada digital: DVI-D
Preu: 159€















•  Perifèrics d’entrada i sortida: compleixen les funcions d’enviar i rebre 
dades a l’ordinador, o des d’ell. Hi ha alguns perifèrics d’entrada i sortida 
que s’anomenen d’emmagatzematge. Algunsexemple de perifèric d’entrada/sortida és: 
USB.


USB:



MARCA: TDK


Amb la seva extraordinària protecció per contrasenya el protegeix davant els accessos no autoritzats a les dades personals i empresarials.
La seva capacitat es de 8GB.
El seu preu és de 12,95€.
També esta disponible en 4BG (8,95€).



   MARCA: INVES
La se va capacitat és de  4GB. Les seves característiques són  

communes (no poseeix cap altra capacitat) .    
   El seu preu és de 19,95€. Lúnica coas per la qual costa més           
   és perquè és en forma d'un animal.









6. Com es pot classificar el software? Quines diferències trobes entre els diferents grups?



Software de sistema: aïlla en la mesura del possible els detalls específics de 
l’ordinador particular. Aquest grup de programes és constituït principalment 
per:
          -Sistema operatiu: és la base software de qualsevol ordinador, permet 
            treballar amb l’ordinador i s’hi instal·la la resta de tipus de software.
            -Drivers o controladors de dispositius: programes que permeten que el 
            sistema operatiu es comuniqui amb els perifèrics.


Software de desenvolupament: programes que permeten crear altres 
programes (eines que ajuden un programador a escriure un software nou). 
Se solen conèixer amb el nom de llenguatges de programació i n’hi ha una 
multitud en l’actualitat (per exemple: Java, C##, C++, Pascal, Cobol, PHP, ASP, 
etcètera).


Software d’aplicació: programes que s’executen sobre el software de sistema i permeten que els usuaris facin tasques específiques (processadors de 
textos, bases de dades, fulls de càlcul, presentacions, Internet, compressors, 
programes educatius, finances, etcètera).



  • Les diferències que hi ha és que cada software fa la seva tasca, no són semblants però l'un sense l'altre no seria possible realitzar les tasques que realitzem actualment. Cadascú fa una funció que li serveix a l'altre per poder fer una altra, és a dir que és com una cadena. 

lunes, 3 de octubre de 2011

QUÈ ÉS LA INFORMÀTICA?

INTRODUCCIÓ:

La informàtica, és el conjunt de coneixements científics i tècnics que fan possible el tractament automàtic de la informació per mitjà d'ordinadors.
La informàtica s'ha anat desenvolupant de manera ordenada, ràpida i eficient.
Podem saltar a 1981, on es va presentar en societat, al primer ordinador personal (desenvolupat per IBM, en col·laboració conjunta amb Bill Gates i Paul Allen), que posseïa un llenguatge Microsoft Basic, un processador Intel 8088 i un sistema operatiu DOS. Aquests van continuar amb el seu desenvolupament i evolució natural. Així al 1990, es crea la nova manera d'interactuar amb Internet, el World Wide Web (www).

Acutalment la informàtica és part de la nostra vida quotidiana.

ARQUITECTURA: 

L' arquitectura de computadors és la forma de seleccionar i interconnectar components del maquinari per crear computadores segons els requeriments de funcionalitat, rendiment i cost.


L'arquitectura de Von Neumann descriu un ordinador amb 4 seccions principals:


1.la unitat aritmètic lògica (ALU: Arithmetic Logic Unit).

2.la unitat de control.

3.la memòria central.


4. els dispositius d'entrada i sortida (E / S ).

 

Von Neumann (Budapest, 1903 - Washington, 1957) científic, físic i matemàtic. Considerant per alguns com un dels més importants científics del segle XX. De 1921 al 1923 va estudiar química a Berlín i, després, és va graduar en Enginyeria química a Zurich. Es doctorà en Matemàtiques als vint-i-tres anys i amb vint-i-cinc ja era considerat un geni per a la comunitat de matemàtics. 


LLENGUATGES DE PROGRAMACIÓ: 

Un llenguatge de programació és un llenguatge informàtic usat per controlar el comportament d'una màquina, normalment un ordinador. Cada llenguatge té una sèrie de regles sintàctiques i semàntiques estrictes. Actualment existeixen milers de llenguatges de programació, l’origen dels quals és el llenguatge binari: sistema de numeració en el qual totes les quantitats es representen utilitzant com base dues xifres: zero i un (0 i 1).
 Alguns dels més extensos són ASM, C, C++, C# i Java.


XARXES INFORMÀTIQUES: 

Una xarxa informàtica és un grup interconnectat de computadors. La finalitat principal per la creació de una xarxa és compartir els recursos i la informació en la distancia...




Xarxa en bus:  

és una topologia de xarxa on els nodes estan connectats a un medi de comunicació comú bidireccional: el bus, on es troben ben definits els punts de terminació.



Xarxa en estrella:
els nodes estan connectats a un node central o hub mitjançant enllaç. 





Xarxa en anell :
cada node té una única connexió d'entrada i una altra de sortida. Cada node es connecta amb el següent fins l'últim que s'ha de connectar amb el primer. D'aquesta manera, es forma un camí
 unidireccional tancat format per enllaços punt a punt entre cada node.







Xarxa en malla:
cada node està interconnectat amb un o més nodes. D'aquesta manera quan s'ha d'enviar un missatge entre dos nodes es buscarà la ruta més adient.




SISTEMA OPERATIU: 

El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador.
El sistema operatiu és el programari responsable de gestionar els recursos en un terminal (ja sigui un ordinador personal, un telèfon mòbil, etc).


INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL: 

La intel·ligència artificial és una part de la informàtica, dedicada al desenvolupament d'algorismes que permet a una màquina prendre decisions intel·ligents o, si més no, comportar-se com si tingués una intel·ligència semblant a la humana.

Desitjo i espero haver aclarit tot!
 Un petó i fins aviat!!